1. lépés
Fél kiló lisztet, 2 dl porcukrot, 1 teáskanál szódabikarbónát, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket, késhegynyi sót jól elvegyítünk, majd belemorzsolunk 5 dkg vajat vagy sütőmargarint. Ezután 2 tojással és 1,5 dl mézzel összegyúrjuk. Kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk és formákat szaggatunk bebőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, és 7-8 percre közepesen meleg sütőbe tesszük. Mikor kivesszük, 1 tojásfehérjéből, 1 késhegynyi sóból és 6-7 kanál cukorból készült kemény habbal díszítjük a sütiket, s 5-6 percre újra visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab is száradjon. Fémdobozva tesszük egy félbe vágott almával együtt, hogy könnyebben puhuljon. Karácsonyfadísznek is jól mutat.
Hozzászólások