Feltöltve:

Mézeskalács

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt6 dl
tojás1 darab
vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
cukor1 dl
méz1.5 dl
mézeskalácsfűszer1 csomag
szódabikarbóna1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A mézet összekeverjük a cukorral és a mézeskalácsfűszerrel, aztán felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzről, belekeverjük a szódabirarbónát, és hagyjuk pezsegni. Hozzákeverjük a vajat vagy sütőmargarint, a tojást, majd a lisztet. A tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap különböző formákat szaggatunk belőle, aztán világosbarnára sütjük, (vigyázat, nagyon gyorsan megsül)! A sütési idő 5-6 perc.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem