Feltöltve:

Mézeskalács

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

méz20 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
cukor25 dekagramm
liszt50 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
őrölt fahéj0.5 teáskanál
őrölt szegfűszeg0.5 teáskanál
narancs héja1 darab
citrom reszelt héja1 darab
tojás1 darab
tej2 evőkanál
rum2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mézet a Ramával és a cukorral mérsékelt tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad, majd langyosra hűtjük. Közben összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, a fűszerekkel, a reszelt citrom és narancshéjjal. Elkeverjük a tojást a tejjel és a rummal, majd beledolgozzuk a kihűlt mézes keverékbe. Az egészet a liszthez adjuk és jól összedolgozzuk. Nem kell megijedni, nagyon ragacsos tésztát kapunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár 1-2 napra is. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és Ramával kikent tepsibe tesszük. Tetejét vékonyan megkenjük felvert tojással és egy fél mogyorót, vagy diót nyomunk a közepébe. 175 fokon 5-10 perc alatt megsül. Ha sokáig sütjük kemény lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Rakott mézes

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes szelet

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes sütemény

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes rudacskák

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Ropogós mézes

timer 110"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes grízes szelet

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1

Mézes süti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes suti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes báb

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézeskalács

timer 330"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes süti

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Puha, rozsos mézeskalács

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes habos

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Első adventi mézeskalácsom

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

A legfinomabb mézeskalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyi soros mézes

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0