Mézescsók recept.
Elkészítése: A langyos mézet simára keverjük a porcukorral, a 3 egész tojással és a 2 tojássárgájával, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát és az 1 csomag mézeskalács fűszerkeveréket. Az egész masszát összegyúrjuk a lisztel, és a kipapírozott tepsibe kis gombócokat formálunk. 2 cm távolságra egymás mellé tesszük. Közepes hőfokon megsütjük. A megmaradt tojásfehérjét 16 dkg cukorral, 2 evőkanál vízzel kis lángon addig keverjük, míg a víz elpárolog. Gyorsan ráöntjük a tepsiben levő gombóckára. Visszatesszük a még langyos sütőbe száradni. A következő tepsi mézescsókokat csokoládémázzal öntjük le: A Ramát simára keverjük a kakaóval és a cukorral, majd a még meleg mézescsókokra kenjük és száradni hagyjuk, mint a cukormázat.