Feltöltve:

Mézes zserbó

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

tojássárgája3 darab
porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej7 dl
finomliszt3 púpos evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
cukor3 evőkanál
rum4 evőkanál

A bevonathoz

csokoládé15 dekagramm
Ráma5 dekagramm

A tésztához

porcukor15 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma6 dekagramm
tejföl1 darab
folyékony méz4 evőkanál
tojás2 egész
szódabikarbóna1 kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, a mézet, és annyi tejfölt teszünk bele, hogy a tészta összeálljon. Jól kidolgozzuk, 4 egyenlő részre osztjuk, és hűtőszekrényben pihentetjük 1-2 órát.

  2. 2. lépés

    Késhátvastagságúra kinyújtjuk. Ramával megkent sütőlemezen, vagy tepsi hátlapján világosra sütjük

  3. 3. lépés

    A krémhez a tojások sárgáját jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a tejjel simára keverjük. Sűrű krémet főzünk belőle. Amíg hűl, a Ramát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumot, és a már kihűlt krémmel összekeverjük.

  4. 4. lépés

    A lapokat megtöltjük a krémmel, de a második és a harmadik lap közé baracklekvárt kenünk.

  5. 5. lépés

    A tetejére a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a Ramát, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem