tojássárgája | 3 darab |
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
tej | 7 dl |
finomliszt | 3 púpos evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
cukor | 3 evőkanál |
rum | 4 evőkanál |
csokoládé | 15 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 6 dekagramm |
tejföl | 1 darab |
folyékony méz | 4 evőkanál |
tojás | 2 egész |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, a mézet, és annyi tejfölt teszünk bele, hogy a tészta összeálljon. Jól kidolgozzuk, 4 egyenlő részre osztjuk, és hűtőszekrényben pihentetjük 1-2 órát.
Késhátvastagságúra kinyújtjuk. Ramával megkent sütőlemezen, vagy tepsi hátlapján világosra sütjük
A krémhez a tojások sárgáját jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a tejjel simára keverjük. Sűrű krémet főzünk belőle. Amíg hűl, a Ramát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumot, és a már kihűlt krémmel összekeverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel, de a második és a harmadik lap közé baracklekvárt kenünk.
A tetejére a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a Ramát, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Hozzászólások