Feltöltve:

Mézes zserbó

timer 60
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Tésztához

Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás1 darab
szódabikarbóna1 kávéskanál
tej4 evőkanál
méz6 dekagramm

Töltelékhez

Ráma20 dekagramm
cukor20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tej3 dl
búzadara6 dekagramm
baracklekvár (kb)15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra lehűlt, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra kinyújtjuk és sütőpapírral borított sütőlapon, vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük.



2. lépés

A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá és egymásra helyezzük őket.

3. lépés

A tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval és néhány órai állás után szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem