Feltöltve:

Mézes zserbó

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

cukor30 dekagramm
Ráma2 tojásnyi
tojás2 darab
tej8 evőkanál
méz4 evőkanál
fahéj1 kávéskanál
szegfűszeg1 kevés
citrom reszelt héja1 darab
liszt80 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál

krem

tej1.5 liter
búzadara18 evőkanál
cukor45 dekagramm
Ráma40 dekagramm
citrom kifacsart leve2 egész

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: a hozzávalókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével kevergetés közben felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről és a lisztet, valamint a szódabikarbónát is hozzákeverjük. Négy egyenlő részre osztjuk és külön-külön kinyújtva, lapokban megsütjük.

  2. 2. lépés

    Krém: a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. Néhány percenként átkeverjük, amíg majdnem kihűl, ekkor elkeverjük benne a Ramát, a cukrot és a citromlevet. Robotgéppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a mézes lapokat.

  3. 3. lépés

    10-15 dkg tortabevonót 3 evőkanál étolajjal elkeverve gőz fölött felolvasztunk, majd a zserbó tetején egyenletesen elkenjük.

  4. 4. lépés

    Fogyasztás előtt legalább egy éjszakát pihentetni kell, hogy a mézes lap megpuhuljon.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1