Feltöltve:

Mézes zserbó

timer 2
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma5 dekagramm
méz4 evőkanál
tojás1 darab
tej1 dl
cukor15 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
liszt45 dekagramm
fahéj1 kevés

A krémhez

tej0.5 liter
búzadara5 evőkanál
Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
kakaópor4 evőkanál
rum0.5 dl
csokoládés tortabevonó a tetejére1 tábla

Elkészítés

1. lépés

Tegyük egy edénybe a Ramat, a mézet és vízgőz fölött olvasszuk össze. Miután kihűlt, adjuk hozzá a tojást, a tejet, a cukrot és a szódabikarbónát. Jól keverjük össze az egészet, majd tegyük hozzá a lisztet, a fahéjat és gyúrjuk össze. Osszuk a tésztát 3 részre és tepsi alján egyenként süssünk lapokat belőlük. A krém elkészítése: a tejből és a búzadarából sűrű grízt fűzünk. Miután kihűlt, a kihabosított Ramahoz adagoljuk és a fél dl rummal jól kikeverjük. Elfelezzük a krémet, az egyik feléhez keverjük a kakaóport, a másik rész fehér marad, majd a lapok közé töltjük. Tetejét tortabevonó csokival borítjuk be.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem