Feltöltve:

Mézes zserbó

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

tej3 dl
vanília1 csomag
liszt3 evőkanál
kristálycukor25 dekagramm
pirított cukor4 evőkanál
tojás2 egész
Ráma25 dekagramm

Hozzávalók a tésztához

porcukor15 dekagramm
Ráma7 dekagramm
tojás2 egész
szódabikarbóna1 kávéskanál
liszt50 dekagramm
melegített méz4 evőkanál
tej1 kevés

Mézes zserbó a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Ramát elmorzsoljuk a liszttel és a szódabikarbónával és hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és a porcukrot, jól összedolgozzuk és állni hagyjuk, kb. addig, amíg a krém elkészül, különben nagyon ragad. 5 részre osztjuk és erősen lisztezett deszkán a lapokat kb. 3 mm vastagságra nyújtjuk. Tepsi hátán kisütjük, a tepsit csak az első lap sütése előtt kell Ramával megkenni és lisztel megszórni, a többi már nem igényli. A méz feltétlenül melegített legyen, mert csak így lesz pontos a mérés. Krém elkészítése: a 4 kanál cukrot kiolvasztjuk, kevés presszókávéval felengedjük, és hűlni tesszük. A lisztet, a tojást, a tejet és a vaníliát összekeverjük, és az olvasztott cukorral együtt gőz felett sűrűre főzzük. Mikróban is főzhetjük, akkor 2x3 percre kell betenni, és a két idő között gépi vagy kézi habverővel jól át kell keverni. A 25 dkg cukrot a 25 dkg Ramával habosra keverjük, és a kihűlt karamellel összedolgozzuk. A lapokat megkenjük, a tetejére is jusson, melyre vékony rétegben porcukrot szitálunk és egymásra rakjuk. Másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a mézes tészta.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem