Mézes tekercs recept.
A lisztet elmorzsoljuk a Ramával és hozzákeverjük a porcukrot. Lyukat formázunk a közepébe és beletesszük a langyos mézet, a két tojást, (a 3. tojással a tetejét kenjük le), a szegfűszeget, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. Jól összedolgozzuk a tésztát és három részre osztjuk. Amíg az egyikkel dolgozunk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. A tésztát 35-38 cm hosszúságúra és 18-20 cm szélességűre kinyújtjuk. A közepét vastagabbra hagyjuk mint a szélét. A vastagabban hagyott részbe szilvalekvárt kenünk és körberakjuk vágott dióval. Ráhajtjuk a két szélét a közepére, jól rányomkodjuk és lekenjük a felvert tojással. A három rudat Ramával enyhén megkent tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 150 fokon sütjük, szép pirosra.