tojás | 7 darab |
---|---|
mazsola | 5 dekagramm |
rum | 1 dl |
dióbél | 10 dekagramm |
cukor | 7 evőkanál |
méz | 2 evőkanál |
liszt | 7 evőkanál |
citrom reszelt héja | 1 darab |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
őröl fahéj | 1 kávéskanál |
étcsokoládé bevonó | 10 dekagramm |
vaj, vagy sütőmargarint és lisztet a forma kikenéséhez | 1 kevés |
Mézes teatekercs a Desszertek kategóriában
5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat meg a szódabikarbónát, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Végül összedolgozzuk a liszttel, a dióval és a mazsolával. Egy őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a tészta már nem ragad a beleszúrt hústűre. Amikor kihűlt, bevonjuk csokoládéval, és pörkölt diógerezdekkel díszítjük.