Feltöltve:

Mézes rebarbaratorta

timer 90
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt4 dl
sütőpor1 teáskanál
tejföl1 evőkanál
méz1 dl
puha, szoba-hőmérsékletű Rama Vajas íz5 dekagramm
tojás1 darab

A töltelékhez

rebarbara75 dekagramm
méz1 dl
őrölt fahéj2 teáskanál

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz2 dekagramm

A tetejére

vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A rebarbaráról a külső hártyát lehántjuk, ugyanúgy, mint a spárgánál, majd a szárakat kb. egycentis darabokra vágjuk. Egy tálban a mézzel és a fahéjjal összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát Rama Vajassal kikenünk. A tésztát úgy nyomkodjuk bele, hogy kis pereme is legyen. A mézes rebarbarát egyenletesen ráterítjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben165 °C) 40-45 percig sütjük. Ha a torta langyosra hűlt, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, ez utóbbi el is maradhat. Cikkekre vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem