Mézes meggyes
Mézes meggyes
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 35 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tojássárga - 2 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • porcukor - 1 púpos evőkanál
  • tejföl - 1 darab
  • zsemlemorzsa - 3 evőkanál
  • kimagozott meggy - 1 kilogramm
  • méz - 8 evőkanál
  • tojás - 4 darab
  • rétesliszt - 6 evőkanál

Elkészítés:

  1. A lisztet és a Ramát a sóval, porcukorral, tojássárgával és annyi tejföllel hogy rugalmas tésztát kapjunk összegyúrjuk, majd kis időre hűtőbe tesszük. A meggyet a két kanál mézzel összekeverjük. A tésztát egy nagyméretű tepsibe tesszük elnyújtva, villával megszurkáljuk és 170 fokon 12 percig elősütjük. Megszórjuk a zsemlemorzsával és ráterítjük a meggyet. A 4 tojássárgát elkeverjük a mézzel és a tejföllel, hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, belekeverjük a réteslisztet és a meggyre simítjuk, majd tovább sütjük még 35 percig.