tej | 0.5 liter |
---|---|
liszt | 4 evőkanál |
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kakaópor | 1 evőkanál |
tojás | 2 darab |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
méz | 1 evőkanál |
liszt | 40 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
ét tortabevonó | 100 gramm |
---|
Mézes lapok recept.
A tésztához a hozzávalókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével gőz fölött kikeverjük. Levéve a gőzről hozzáöntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd összedolgozzuk. Három részre osztjuk és tepsi hátán közepes lángon szép világosra sütjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a lisztet és amíg kihűl, a Ramát kikeverem a cukorral, majd a kihűlt lisztes krémhez adom. A krémet kettéveszem, az egyik felébe 1 kanál kakaóport keverek.
A sütemény összeállítás: lap - barna krém - lap - fehér krém - lap - tortabevonó.