Mézes krémes
Mézes krémes
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 5 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • tej - 3.5 evőkanál
  • méz - 6 dekagramm
  • liszt - 40 dekagramm
  • szódabikarbóna - 1 teáskanál

A töltelékhez

  • tej - 3 dl
  • búzadara - 6 dekagramm
  • kristálycukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • baracklekvár - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Ramát az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha langyosra hűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Belisztezett deszkán négy cipóra osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra nyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon, vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 C-on (légkeveréses sütőben 165 oC), 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órányi pihentetés után szeleteljük.