Feltöltve:

Mézes krémes

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma5 dekagramm
tojás1 darab
kristálycukor15 dekagramm
tej3.5 evőkanál
méz6 dekagramm
liszt40 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál

A töltelékhez

tej3 dl
búzadara6 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
baracklekvár15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha langyosra hűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Belisztezett deszkán négy cipóra osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra nyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon, vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 C-on (légkeveréses sütőben 165 oC), 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órányi pihentetés után szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem