Feltöltve:

Mézes krémes

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma1.5 dekagramm
méz10 dekagramm
kristálycukor3 dekagramm
tojás1 darab
liszt22 dekagramm
szódabikarbóna3.5 gramm

A krémhez

tej2.4 dl
liszt3 dekagramm
keményítő0.7 dekagramm
Ráma10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát, a mézet, a cukrot, a lisztet, a szódaport és a tojást egyneműre összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, és letakarva, hűtőben fél órát pihentetjük. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk a lapokat, és előmelegített sütőben, 180 fokon pillanatok alatt megsütjük. A kihűlt lapokat a kész krémmel megtöltjük. A krémhez a lisztet és a keményítőt kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a többi tejet felforraljuk, majd a lisztes habarással besűrítjük. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a hideg tejes masszával összedolgozzuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Rakott mézes

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes szelet

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes sütemény

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes rudacskák

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Ropogós mézes

timer 110"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes grízes szelet

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1

Mézes süti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes suti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes báb

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézeskalács

timer 330"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes süti

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Puha, rozsos mézeskalács

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes habos

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Első adventi mézeskalácsom

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

A legfinomabb mézeskalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyi soros mézes

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre