Mézes krémes
Mézes krémes
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Ráma - 1.5 dekagramm
    • méz - 10 dekagramm
    • kristálycukor - 3 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • liszt - 22 dekagramm
    • szódabikarbóna - 3.5 gramm

    A krémhez

    • tej - 2.4 dl
    • liszt - 3 dekagramm
    • keményítő - 0.7 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A Ramát, a mézet, a cukrot, a lisztet, a szódaport és a tojást egyneműre összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, és letakarva, hűtőben fél órát pihentetjük. A pihentetés után vékonyra kinyújtjuk a lapokat, és előmelegített sütőben, én a tepsi hátulján szoktam megsütni, amit előtte megszórok liszttel, hogy a tészta ne ragadjon le. A kihűlt lapokat a kész krémmel megtöltjük. Krém: a lisztet és a keményítőt kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a többi tejet felforraljuk, majd a lisztes habarással besűrítjük. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a hideg tejes masszával összedolgozzuk.