tej | 0.5 liter |
---|---|
gríz | 5 evőkanál |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor ízlés szerint | 1 adag |
Ráma | 5 dekagramm |
---|---|
tojás | 1 darab |
porcukor | 15 dekagramm |
méz | 2 evőkanál |
tej | 4 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
liszt | 40 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
kakaópor | 1 evőkanál |
víz | 1 evőkanál |
Mézes béles recept.
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével 2 percig kevergetjük a tűzön, majd langyosan a liszt közepébe öntjük és jól összedolgozzuk. 4 db 20x40 cm-es lapot sütünk belőle.
A krémhez a tejben a grízt sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízhez adjuk, végül jól elkeverjük.
Az alsó lapot megkenjük a grízes krém felével, erre egy lapot helyezünk, amit lekvárral kenünk meg. Újabb lap következik amire a maradék krém kerül és befedjük az utolsó lappal.
Elkészítjük a mázat. Gőz fölött összeolvasztjuk a hozzávalókat, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.