Feltöltve:

Mézes, banános bukta

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt45 dekagramm
tej2.5 dl
élesztő2.5 dekagramm
méz8 dekagramm
banán25 dekagramm
Ráma5 dekagramm
1 teáskanál
fahéj1 teáskanál
őrölt gyömbér1 teáskanál
zabpehely1 evőkanál

Töltelék

banán1 darab
citromlé1 evőkanál
nádcukor1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1 dl tejet megmelegítünk, nem forróra, majd beleteszünk 1 ek mézet, az élesztőt és felfuttatjuk.

  2. 2. lépés

    A banánt a maradék tejjel, mézzel, fűszerekkel és a zabpehellyel összeturmixoljuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval, a banános tejjel és az élesztős tejet is hozzáadjuk, majd megdagasztjuk. Amikor a tésztánk már összeállt, az olvasztott Ramát is hozzádagasztjuk és fél óráig meleg helyen pihentetjük.

  3. 3. lépés

    A töltelékhez a banánt egy villával összetörjük, megszórjuk a cukorral és hozzáadjuk a citromlét, majd jól elkeverjük.

  4. 4. lépés

    Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk. Elég csak kézzel, a banán miatt lágyabb, kicsit ragadósabb a tészta, jól alá kell lisztezni. A tésztát 8-10 darabra vágjuk és a közepükre teszünk a banánpüréből. Felhajtjuk a széleit és egy kiolajozott tepsibe tesszük, jó szorosan egymáshoz. Egy órát meleg helyen kelesztjük, nem baj ha összekel és 170 C fokon 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem