Mézes zserbó lekvárral
Mézes zserbó lekvárral
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 1 teáskanál
  • cukor - 20 dekagramm
  • tej - 3 evőkanál
  • liszt - 50 dekagramm
  • méz - 2 evőkanál
  • búzadara - 3 evőkanál
  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • szódabikarbóna - 1 evőkanál
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • vaníliáscukor - 1 csomag
  • sárgarbaracklekvár - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, utána a többi hozzávalót is beletesszük. Egy zománcozott tálba 10 percig állandó kevergetés közben összefőzzük. Ha már kihűlt elkeverjük a liszttel. 4 részre osztjuk, kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és megsütjük a lapokat. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 10 percig 1-1 lapot.
  2. Krém: a tejet a búzadarával sűrűre főzzük. Ha már langyos beletesszük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héjat. Alaposan kikeverjük.
  3. Majd megtöltjük a lapokat. Az alsó és felső lapot a krémmel, a középsőt baracklekvárral.
  4. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be. A csokiba érdemes egy pici olajat csurgatni, így fényesebb és kenhetőbb lesz.