Feltöltve:

Mézes zserbó lekvárral

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
tojás1 darab
olaj1 teáskanál
cukor20 dekagramm
tej3 evőkanál
liszt50 dekagramm
méz2 evőkanál
búzadara3 evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm
szódabikarbóna1 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
vaníliáscukor1 csomag
sárgarbaracklekvár25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojást a cukorral habosra keverjük, utána a többi hozzávalót is beletesszük. Egy zománcozott tálba 10 percig állandó kevergetés közben összefőzzük. Ha már kihűlt elkeverjük a liszttel. 4 részre osztjuk, kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és megsütjük a lapokat. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 10 percig 1-1 lapot.

2. lépés

Krém: a tejet a búzadarával sűrűre főzzük. Ha már langyos beletesszük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héjat. Alaposan kikeverjük.

3. lépés

Majd megtöltjük a lapokat. Az alsó és felső lapot a krémmel, a középsőt baracklekvárral.

4. lépés

Mézes zserbó lekvárral elkészítés 4. lépés képe

A tetejét olvasztott csokival vonjuk be. A csokiba érdemes egy pici olajat csurgatni, így fényesebb és kenhetőbb lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem