Mézes puszedli fehér mázzal
Mézes puszedli fehér mázzal
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. A 30 dkg lisztet, a fahéjat és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálba.
    2. A mézet, a kristálycukrot és a vizet felforraljuk. A 3 tojássárgáját kikeverünk a Rama margarinnal.
    3. A felforralt keveréket beleöntjük a lisztbe, majd hozzáadjuk tojásos margarint. Jól összedolgozzuk, majd 2 óráig pihentetjük.
    4. Ezek utána hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, és ezt is jól eldolgozzuk. Kisebb golyókat formálunk belőle, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, szép barnára sütjük, de ne legyen túl sötét, ne égjen meg, mert az ront az ízén.
    5. A tojásfehérjét és a porcukorral gőz felett jó keményre felverünk.
    6. Ha megsültek és kihűltek a puszedlik a mázba forgatjuk bele. Zsírpapírral bélelt tálcára rakjuk. Hagyjuk rajta míg teljesen meg nem szárad a máz. (Olyan 24 óra elég neki)
    7. Még száradás előtt díszíthetjük tortadarával.
    8. Vagy dióbéllel is. Esetleg kis mintákat rajzolhatunk bele. (A türelmesebb embereknek ajánlom csak).
    9. Száradás után fémdobozba vagy mikrós dobozba tároljuk. Hetekig eláll, hosszútávon sem romlik az íze.