Feltöltve:

Mézes puszedli fehér mázzal

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Mézes puszedli fehér mázzal a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A 30 dkg lisztet, a fahéjat és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálba.

2. lépés

A mézet, a kristálycukrot és a vizet felforraljuk. A 3 tojássárgáját kikeverünk a Rama margarinnal.

3. lépés

A felforralt keveréket beleöntjük a lisztbe, majd hozzáadjuk tojásos margarint. Jól összedolgozzuk, majd 2 óráig pihentetjük.

4. lépés

Ezek utána hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, és ezt is jól eldolgozzuk. Kisebb golyókat formálunk belőle, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, szép barnára sütjük, de ne legyen túl sötét, ne égjen meg, mert az ront az ízén.

5. lépés

A tojásfehérjét és a porcukorral gőz felett jó keményre felverünk.

6. lépés

Mézes puszedli fehér mázzal elkészítés 6. lépés képe

Ha megsültek és kihűltek a puszedlik a mázba forgatjuk bele. Zsírpapírral bélelt tálcára rakjuk. Hagyjuk rajta míg teljesen meg nem szárad a máz. (Olyan 24 óra elég neki)

7. lépés

Mézes puszedli fehér mázzal elkészítés 7. lépés képe

Még száradás előtt díszíthetjük tortadarával.

8. lépés

Mézes puszedli fehér mázzal elkészítés 8. lépés képe

Vagy dióbéllel is. Esetleg kis mintákat rajzolhatunk bele. (A türelmesebb embereknek ajánlom csak).

9. lépés

Mézes puszedli fehér mázzal elkészítés 9. lépés képe

Száradás után fémdobozba vagy mikrós dobozba tároljuk. Hetekig eláll, hosszútávon sem romlik az íze.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem