Feltöltve:

Mézes - mustáros tengeri halfilé, ananászmártással

timer 30
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt1 teáskanál
halfilé1 kilogramm
ananász1 darab

Mézes - mustáros tengeri halfilé, ananászmártással recept.

Elkészítés

1. lépés

Ízlés szerint a mézet, a mustárt, a sót és a borsot egy tálkában összekeverjük. A halfiléket kisebb szeletekre vágjuk és megforgatjuk a pácban. Kevés ideig állni hagyjuk. Legjobb lenne grillen, de ha nincs, akkor egy teflonos serpenyőben kevés, szinte pár csepp olajat felhevítünk és pár perc alatt megpirítjuk a halszeleteket. A méztől és a mustártól nagyon szép, aranybarna kérget kap.

2. lépés

Közben az ananász konzervet felbontjuk és a levét leöntjük egy bögrébe. A darabolt ananászt még felezhetjük is, hogy ne legyenek óriási darabok, majd szintén egy teflonos serpenyőben kevés mézzel aranybarnára pirítjuk. Az ananász levébe egy teáskanálnyi lisztet elkeverünk csomómentesre és ráöntjük a pirított ananászra, majd összefőzzük és addig keverjük, amíg besűrűsödik.

3. lépés

A halszeletek mellé, vagy rákanalazva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek