Feltöltve:

Mézes-mustáros csirke

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell filé40 dekagramm
Knorr Carbonara spagetti alap1 csomag
Olaj1 evőkanál
tejszín1 dl
paprika1 darab
Globus Mustár tubus1 evőkanál
fussili tészta40 dekagramm
vegyes virágméz1 evőkanál

A mézes mustáros csirkéről
Ha kissé már meguntuk a csirkemellből készült hagyományos ételeket, akkor válasszuk a mézes mustáros csirkét! A harmonikusan édes-csípős, mézes-mustáros, aranybarna, omlós csirkehús tökéletes választás lehet ebédre vagy akár vacsorára. Ebben a csirke receptben minden benne van, amitől a csirkehús szaftos marad és tökéletes ízélményt ad! A mézes mustáros csirke egy szaftos és zamatos finomság.
A mézes mustáros csirke lassan már több mint egy évtizede hatalmas népszerűségnek örvend, gyerekek és felnőttek nagy kedvence. A mézes mustáros csirke könnyen elkészíthető, és finom. A végtelenül egyszerű, de mégis különleges recept elkészítése akkor jöhet a legjobban, amikor vendégeket várunk, de a hűtőnk is szinte üres. A hűtőben egy kis mustárt, a kamrában pedig egy kis mézet jó esetben mindig lehet találni. Munka után is remek választás lehet, amikor kevés az idő, de gyorsan össze szeretnénk dobni valami finom vacsorát. A mézes mustáros csirkét szinte képtelenség elrontani és minden húsevő imádja. Ha szeretnénk a hagyományos mézes mustáros csirkét picit pikánsabban elkészíteni, érdemes megbolondítani egy kis chilivel vagy a tetejére szezámmagot szórni. A mézes mustáros csirkét a rizsköret teszi még különlegesebbé, de fogyaszthatjuk burgonyával vagy tésztával is akár! A mézes mustáros csirkét a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Például friss salátával egy könnyed ebédet varázsolhatunk belőle. A mézes mustáros csirke szinte megunhatatlan! A mézes mustáros csirke tökéletesen elkészíthető teflonban, fedő alatt vagy sütőben egyaránt.

Elkészítés

1. lépés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, és melegen tartjuk. A csirkemellet megmossuk, majd egyenletes csíkokra vágjuk, aztán a forró olajon aranybarnára pirítjuk.

2. lépés

Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, mustárt és mézet.

3. lépés

1-2 percig tovább pirítjuk, hozzáöntjük a főzőtejszínt, 2 dl vizet és az Alapot.

4. lépés

Jól elkeverjük, és forrástól számított 2-3 perc alatt készre főzzük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem