Feltöltve:

Mézes-krémsajtos nugát

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

málna1 darab
mentalevél1 darab

-

zselatinlap5 darab
cukrozott gyümölcs12.5 dekagramm
mandula20 dekagramm
fenyőmag, mogyoró és dió vegyesen Mennyiség:1 kevés
méz2 dl
tejszín2 dl
tejszínes krémsajt30 dekagramm
málnapüré2.5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk, a magvakat durvára vágjuk. Teflonban megpirítjuk a cukrozott gyümölcsöket, konyhai papírtörlőre szedjük, majd apró darabokra vágjuk. A mézet folyékonyra langyosítjuk, levesszük a tűzről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint, a tejszínt habbá verjük. Mély tálban krémesre keverjük a krémsajtot, folyamatosan keverve hozzáadjuk a mézet, a magvakat és a cukrozott gyümölcsöket, majd az egészet a tejszínhabhoz öntjük. Olajjal kikent hosszúkás tűzálló tálba öntjük, folpackkal befedjük, és 6 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, desszertestálkákban kínáljuk, a málnapürével körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítjük. A maradék málnapürét külön tálkákban kínáljuk mellé.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem