Feltöltve:

Mézes-krémes szelet

timer 120
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Liszt50 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
Laktózmentes Ráma margarin5 dekagramm
zsír2 dekagramm
porcukor15 dekagramm
Tojás2 egész
méz4 evőkanál
laktózmentes tej5 dl
Liszt /Buza dara4-5 evőkanál
porcukor15 dekagramm
Laktózmentes Ráma margarin20 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor7,5 gramm
"Házi" baracklekvár evőkanál
Tortabevonó2 tábla

Ételintolerancia

Laktóz mentes

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A száraz hozzávalókat össze szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal, majd a mézet és a tojást hozzáadva összegyúrjuk.

  2. 2. lépés

    Négy egyforma részre osztjuk és hideg helyre tesszük hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Majd kb 27x37 cm-es lapokat nyújtunk belőle.

  3. 3. lépés

    Világos barnára sütjük kb 170-175 °C- os sütőben.
    Hagyjuk kihűlni a lapokat.

  4. 4. lépés

    Közben elkészítjük a krémet (tej+ búza dara/ liszt), míg a főzött krém hűl, kikeverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral.

  5. 5. lépés

    A két krémet összekeverjük. A kapott krémet ketté osztjuk.
    Az első lapot megkenjük krémmel, a második ráhelyezése után megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, majd a következő lapot is rá helyezzük és megkenjük a maradék krémmel. A negyedik lapot a tetejére tesszük.

  6. 6. lépés

    A tortabevonót 2 evőkanál olajjal felmelegítjük és csomómentesre keverjük.
    Majd megkenjük a sütemény tetejét és megdermesztjük.
    Másnap mikor megpuhult lehet szeletelni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek