Liszt | 50 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
Laktózmentes Ráma margarin | 5 dekagramm |
zsír | 2 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
Tojás | 2 egész |
méz | 4 evőkanál |
laktózmentes tej | 5 dl |
Liszt /Buza dara | 4-5 evőkanál |
porcukor | 15 dekagramm |
Laktózmentes Ráma margarin | 20 dekagramm |
Só | 1 csipetnyi |
vaníliás cukor | 7,5 gramm |
"Házi" baracklekvár | evőkanál |
Tortabevonó | 2 tábla |
A száraz hozzávalókat össze szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal, majd a mézet és a tojást hozzáadva összegyúrjuk.
Négy egyforma részre osztjuk és hideg helyre tesszük hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Majd kb 27x37 cm-es lapokat nyújtunk belőle.
Világos barnára sütjük kb 170-175 °C- os sütőben.
Hagyjuk kihűlni a lapokat.
Közben elkészítjük a krémet (tej+ búza dara/ liszt), míg a főzött krém hűl, kikeverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A két krémet összekeverjük. A kapott krémet ketté osztjuk.
Az első lapot megkenjük krémmel, a második ráhelyezése után megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, majd a következő lapot is rá helyezzük és megkenjük a maradék krémmel. A negyedik lapot a tetejére tesszük.
A tortabevonót 2 evőkanál olajjal felmelegítjük és csomómentesre keverjük.
Majd megkenjük a sütemény tetejét és megdermesztjük.
Másnap mikor megpuhult lehet szeletelni.
Hozzászólások