Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
  • timer220 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 3 evőkanál
  • szójaszósz - 2 evőkanál
  • méz - 3 evőkanál
  • KNORR Fűszerkeverék 35g Sült oldalas - 1 darab
  • oldalas - 1.5 kilogramm
  • dijoni mustár - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az oldalast vágjuk a kívánt méretű darabokra. A szójaszószt keverjük el a mézzel, apróra vágott fokhagymával és a Sült oldalas fűszerkeverékkel.
  2. A húst dörzsöljük be ezzel a páccal és tegyük hűtőbe 2 órára.
  3. Tegyük hőálló edénybe és öntsünk rá fél pohár vizet. Süssük 90 percig 220 fokon, időről időre meglocsolva a keletkező lével.
  4. Forró margarinon pirítsuk meg a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Keverjük kézi habverővel, míg sima, csomómentes és sűrű szószt kapunk.
  5. Ízesítsük Knorr Delikáttal és őrölt szerecsendióval. A kész oldalast tálaljuk a besamel szósszal és mustárral.