Mézes-fokhagymás csirkefalatok édes-savanyú mártással, mazsolás rizzsel
Mézes-fokhagymás csirkefalatok édes-savanyú mártással, mazsolás rizzsel
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • csirkemell filé - 60 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • mazsola - 5 dekagramm
  • méz - 2 evőkanál
  • rizs - 25 dekagramm
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • citrom reszelt héja - 1 darab

Elkészítés:

  1. A mézet felmelegítjük és összekeverjük az olajjal, a citromhéjjal, a zúzott fokhagymával, majd a csirkemellekre öntjük.
  2. A hűtőben pihentetjük egy órán át, majd kiemeljük a pácból és előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük. Közben gyakran kenegetjük a páclével.
  3. A visszamaradt pecsenyelevet összekeverjük a KNORR Édes-savanyú mártással.
  4. A rizst az előírás szerint elkészítjük. A mazsolát a felhevített RAMA margarinon átpörgetjük és belekeverjük a rizsbe.
  5. Tálaláskor a mártásra tálaljuk a húst és mellé a mazsolás rizst.