Rama Vajas Íz | 2 dekagramm |
---|---|
csirkemell filé | 60 dekagramm |
fokhagymagerezd | 1 darab |
mazsola | 5 dekagramm |
méz | 2 evőkanál |
rizs | 25 dekagramm |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Mézes-fokhagymás csirkefalatok édes-savanyú mártással, mazsolás rizzsel a Főételek kategóriában
A mézet felmelegítjük és összekeverjük az olajjal, a citromhéjjal, a zúzott fokhagymával, majd a csirkemellekre öntjük.
A hűtőben pihentetjük egy órán át, majd kiemeljük a pácból és előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük. Közben gyakran kenegetjük a páclével.
A visszamaradt pecsenyelevet összekeverjük a KNORR Édes-savanyú mártással.
A rizst az előírás szerint elkészítjük. A mazsolát a felhevített RAMA margarinon átpörgetjük és belekeverjük a rizsbe.
Tálaláskor a mártásra tálaljuk a húst és mellé a mazsolás rizst.