Mézes-diós csirkemell
Mézes-diós csirkemell
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • csirkemell - 40 dekagramm
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • méz - 1 evőkanál
  • dió - 10 dekagramm
  • balzsamecet - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A csirkemell filét kettévágjuk, és egy kicsit kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megfűszerezzük a KNORR fűszerrel és megborsozzuk.
  2. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és jól felforrósítjuk. Mikor már kellően meleg, beletesszük a hússzeleteket és fél-fél percig mindkét oldalán megpirítjuk. Ezután takarékra fordítjuk alattuk a lángot és kb. 5 dkg margarint adunk hozzájuk. Végül oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük a csirkeszeleteket. A megsült hússzeleteket félre tesszük egy tányérra.
  3. A serpenyőbe öntünk 1 teáskanálnyi balzsamecetet, amivel feloldjuk a húspörcöket, aztán hozzáöntünk 1-2 evőkanálnyi mézet. Szép lassan megkaramellizáljuk, aztán hozzáöntünk 1, 5 deci tejszínt is, összeforraljuk az egészet.
  4. Szórjuk meg ízlés szerint egy kis borssal is. Közben szárazon megpirítjuk diót, és durvára törjük. Utána ezt is a mézes mártásba szórjuk. Kb. 3 perc alatt jól összeforr a mártás,. Tálaláskor a csirkeszeletekre csorgatjuk az öntetet.