Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
---|---|
csirkemell | 40 dekagramm |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | evőkanál |
tejszín | 1 dl |
méz | 1 evőkanál |
dió | 10 dekagramm |
balzsamecet | 1 teáskanál |
Mézes-diós csirkemell a Főételek kategóriában
A csirkemell filét kettévágjuk, és egy kicsit kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megfűszerezzük a KNORR fűszerrel és megborsozzuk.
Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és jól felforrósítjuk. Mikor már kellően meleg, beletesszük a hússzeleteket és fél-fél percig mindkét oldalán megpirítjuk. Ezután takarékra fordítjuk alattuk a lángot és kb. 5 dkg margarint adunk hozzájuk. Végül oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük a csirkeszeleteket. A megsült hússzeleteket félre tesszük egy tányérra.
A serpenyőbe öntünk 1 teáskanálnyi balzsamecetet, amivel feloldjuk a húspörcöket, aztán hozzáöntünk 1-2 evőkanálnyi mézet. Szép lassan megkaramellizáljuk, aztán hozzáöntünk 1, 5 deci tejszínt is, összeforraljuk az egészet.
Szórjuk meg ízlés szerint egy kis borssal is. Közben szárazon megpirítjuk diót, és durvára törjük. Utána ezt is a mézes mártásba szórjuk. Kb. 3 perc alatt jól összeforr a mártás,. Tálaláskor a csirkeszeletekre csorgatjuk az öntetet.