Mézes-chilis pörkölt, répás zellergumópürével
Mézes-chilis pörkölt, répás zellergumópürével
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 dekagramm
  • sárgarépa - 4 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • méz - 1 evőkanál
  • sertés comb - 1 kilogramm
  • zellergumó - 2 darab

Elkészítés:

  1. A sertéscombot felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A hagymát a margarinon üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikát szórunk rá, majd hozzáadjuk a sertéscombot. A húst meglocsoljuk a mézzel, ízlés szerinti chiliporral, sóval, borssal, majd kevés vízzel felengedve puhára főzzük.
  2. Közben a zellergumót és a répát megtisztítjuk, aprítógépben felaprítjuk, vagy reszelőn lereszeljük őket. 2 dkg margarint hevítünk, amiben a megsózott, megborsozott zöldségeket kevés víz hozzáadásával fedő alatt megpárolunk. Amikor megpuhultak a zöldségek, a tejszínnel és a liszttel besűrítjük a pürénket.