Feltöltve:

Mézes-béles

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

Ráma200 gramm
liszt120 gramm
tej0.5 liter
porcukor250 gramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 egész

-

méz1 evőkanál
szódabikarbóna1 kávéskanál
liszt400 gramm
tojás2 egész
porcukor100 gramm
Ráma50 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    a Ramát, a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk és Ramával kikent, lisztezett tepsi hátán világosra megsütjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél, (180 fok), kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A krém: a liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre kidolgozzuk, és gőz fölött sűrűre főzzük. Hűlés közben időnként megkeverjük, hogy ne ráncosodjon meg a teteje. Közben a Ramát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra keverjük és kanalanként a kihűlt, főzött krémhez adjuk. Megtöltjük a lapokat, tetejére csokoládémázat simítunk. Fogyasztás előtt 1 nappal ajánlatos elkészíteni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 110"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 330"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem