Mexikói rántotta​
Mexikói rántotta​
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • újhagyma - 2 darab
  • sárga paprika​ - 1 darab
  • narancssárga paradicsom​ - 150 gramm
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • fekete teknősbab - 250 gramm
  • Knorr mexikói fűszertitok alap​ - 1 evőkanál
  • Tojás - 4 darab

A szakács tippje: ​

  • Tálalja aprított petrezselyemmel megszórva - 1 marék
  • Adjon hozzá fokhagymát - 1 gerezd

Elkészítés:

  1. Tisztítsa meg az újhagymát és szépen karikázza fel. Tisztítsa meg a sárga paprikát és vágja apró kockákra. Mossa meg és kockázza fel a paradicsomot.
  2. Olívaolajban süsse meg az újhagymát és a paprikát. Adja hozzá a paradicsomot és annyi vizet, amennyi szükséges. Adja hozzá a babot és a Knorr mexikói fűszertitok alapot. Közepes lángon főzze 5 percig. Fűszerezze borssal.
  3. Keverje össze a tojásokat sóval. Margarinnal készítse le a rántottát egy edényben.
  4. Tálalja a zöldségeket és a rántottát.