Mexikói rántotta​
Mexikói rántotta​
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • újhagyma - 2 darab
  • sárga paprika​ - 1 darab
  • narancssárga paradicsom​ - 150 gramm
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • fekete teknősbab - 250 gramm
  • Knorr mexikói fűszertitok alap​ - 1 evőkanál
  • Tojás - 4 darab

A szakács tippje: ​

  • Tálalja aprított petrezselyemmel megszórva - 1 marék
  • Adjon hozzá fokhagymát - 1 gerezd

Elkészítés:

  1. Tisztítsa meg zöldségeket. Az újhagymát karikázza fel, a sárga paprikát és a paradicsomot vágja apró kockákra.
  2. Olívaolajban pirítsa meg az újhagymát és a paprikát, majd adja hozzá a felkockázott paradicsomot és egy kevés vizet. Adja hozzá a babot és a Knorr mexikói fűszertitok alapot. Közepes lángon főzze 5 percig, hogy az ízek remekül összeérjenek. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
  3. Egy villával verje fel a tojásokat és ízlés szerint sózza meg. Egy serpenyő alját kenje ki egy kevés margarinnal és készítse el a rántottát.
  4. Tálalja a zöldségeket és a rántottát.