Mexikói zöldséges fajitas
Mexikói zöldséges fajitas
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • zöld paprika - 1 darab
  • kígyó uborka - 0.5 darab
  • reszelt sajt - 100 gramm
  • tortilla lap - 10 darab
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 csomag
  • konzerv vörösbab - 1 darab
  • sűrű tejföl - 10 teáskanál

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel a hagymát. Vágjuk félbe, magozzuk ki, majd vágjuk csíkokra a zöld paprikát. Csepegtessük le és öblítsük át a babot, majd turmixoljuk össze vagy nyomkodjuk szét villával.
  2. A paradicsomot és uborkát mossuk meg, majd szeleteljük fel.
  3. Forró olajon dinszteljük meg a hagymát. Adjuk hozzá a paprikát, összeturmixolt babot, egy pohár vizet és a Mexikói chilis bab alapot. Főzzük kb. 10 percig.
  4. Melegítsük fel a tortilla lapokat a sütőben, vagy egy száraz serpenyőben. Mindegyikre tegyünk két kanál tölteléket, pár szelet uborkát és paradicsomot, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
  5. A tortilla lapok három szélét hajtsuk be egy nyitott boríték formájában, majd tegyük át tányérokra. Tálalás előtt a meleg tortillákat díszítsük egy kanál tejföllel.