Mexikói sült paradicsom leves csirkehússal
Mexikói sült paradicsom leves csirkehússal
  • timer65 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • chili paprika - 1 darab
  • csirkemell filé - 2 darab
  • paradicsom - 6 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 2 darab
  • gerezd fokhagyma - 3 darab
  • lime - 1 darab
  • újhagyma - 4 darab
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • friss koriander - 1 csokor
  • paradicsom konzerv - 2 darab
  • őrölt koriander - 1 teáskanál
  • őrölt római kömény - 1 teáskanál
  • búza tortilla lap - 3 darab
  • kukorica olaj - 4 evőkanál
  • Monterey Jack sajt - 30 gramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük be egy evőkanál olajjal a tortillák egyik felét. Vágjuk őket félbe, majd tegyük a feleket egymásra és vágjuk el keresztbe fél-1cm-es csíkokra. Helyezzük a csíkokat enyhén beolajozott tepsire (ne rakjuk őket egymásra). Sózzuk, borsozzuk, majd süssük meg őket aranybarnára kb. 10 perc alatt. A még meleg tortilla csíkokra szórjuk rá a reszelt sajtot,hogy olvadjon rá.( Ha nem olvadna rá, akkor egy percre vissza is tehetjük a sütőbe.) Ha kész, tegyük őket egy hideg tálcára és tegyük félre felhasználásig.
  2. Ezalatt forrósítsunk föl egy nehéz aljú, nagy, tapadásmentes serpenyőt 2 perc alatt. Tegyük rá a félbe vágott paradicsomokat és grillezzük meg kb. 10 perc alatt időnként átfordítva. Süssük enyhén feketére őket. Ha hűltek egy kicsit, szedjük le a héját és tegyük egy konyha robotgépbe őket.
  3. Tegyük a maradék evőkanál kukorica olajat a forró serpenyőbe és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát 3-5 perc alatt. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és pirítsuk további 2 percig.Adjuk hozzá a paradicsom konzerveket és hozzuk forrásba. Majd tegyük a grillezett paradicsomokhoz a robotgépbe és aprítsuk teljesen simára.
  4. Keverjük hozzá a marhahús levesalapokat. Adjuk hozzá a babért, az őrölt koriandert, római köményt és a paprikát. Egy vastag aljú lábosban lassú-közepes lángon forrósítsuk föl a levest, főzzük félig lefedve 20 percig időnként megkeverve.
  5. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemellet, forrósítsuk föl és lassú tűzön főzzük készre 5-7 perc alatt. Időnként kevergessük meg.
  6. Vegyük ki a levesből a babérleveleket. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vékonyra szelt zöldhagymát, az apróra vágott koriandert és a vékonyra vágott chilit. Ízesítsük szükség szerinti mennyiségű sóval, borssal, egy kis cukorral. Tálaljuk a sajtos tortilla rudacskákkal.