Feltöltve:

Mexikói sült paradicsom leves csirkehússal

timer 65
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

chili paprika1 darab
csirkemell filé2 darab
paradicsom6 darab
vöröshagyma2 darab
babérlevél2 darab
Knorr Házias Marhahús Levesalap2 darab
gerezd fokhagyma3 darab
lime1 darab
újhagyma4 darab
fűszerpaprika1 teáskanál
friss koriander1 csokor
paradicsom konzerv2 darab
őrölt koriander1 teáskanál
őrölt római kömény1 teáskanál
búza tortilla lap3 darab
kukorica olaj4 evőkanál
Monterey Jack sajt30 gramm

Mexikói sült paradicsom leves csirkehússal a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük be egy evőkanál olajjal a tortillák egyik felét. Vágjuk őket félbe, majd tegyük a feleket egymásra és vágjuk el keresztbe fél-1cm-es csíkokra. Helyezzük a csíkokat enyhén beolajozott tepsire (ne rakjuk őket egymásra). Sózzuk, borsozzuk, majd süssük meg őket aranybarnára kb. 10 perc alatt. A még meleg tortilla csíkokra szórjuk rá a reszelt sajtot,hogy olvadjon rá.( Ha nem olvadna rá, akkor egy percre vissza is tehetjük a sütőbe.)
Ha kész, tegyük őket egy hideg tálcára és tegyük félre felhasználásig.

2. lépés

Ezalatt forrósítsunk föl egy nehéz aljú, nagy, tapadásmentes serpenyőt 2 perc alatt. Tegyük rá a félbe vágott paradicsomokat és grillezzük meg kb. 10 perc alatt időnként átfordítva. Süssük enyhén feketére őket. Ha hűltek egy kicsit, szedjük le a héját és tegyük egy konyha robotgépbe őket.

3. lépés

Tegyük a maradék evőkanál kukorica olajat a forró serpenyőbe és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát 3-5 perc alatt. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és pirítsuk további 2 percig.Adjuk hozzá a paradicsom konzerveket és hozzuk forrásba. Majd tegyük a grillezett paradicsomokhoz a robotgépbe és aprítsuk teljesen simára.

4. lépés

Keverjük hozzá a marhahús levesalapokat. Adjuk hozzá a babért, az őrölt koriandert, római köményt és a paprikát. Egy vastag aljú lábosban lassú-közepes lángon forrósítsuk föl a levest, főzzük félig lefedve 20 percig időnként megkeverve.

5. lépés

Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemellet, forrósítsuk föl és lassú tűzön főzzük készre 5-7 perc alatt. Időnként kevergessük meg.

6. lépés

Vegyük ki a levesből a babérleveleket. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vékonyra szelt zöldhagymát, az apróra vágott koriandert és a vékonyra vágott chilit. Ízesítsük szükség szerinti mennyiségű sóval, borssal, egy kis cukorral. Tálaljuk a sajtos tortilla rudacskákkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem