Mexikói rakott krumpli
Mexikói rakott krumpli
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 darab
  • paradicsom - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • sajt - 100 gramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • darált sertéshús - 400 gramm
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A burgonyát hámozzuk meg és szeleteljük vékonyra. Sós, lobogó vízben főzzük 5 percig. Eközben a sovány darált húst pirítsuk fehéredésig 2 evőkanál olajon.
  2. Szeleteljük fel a paradicsomot. A megpirult húst öntsük föl 3 dl vízzel, majd szórjuk rá a Knorr alapot, keverjük el jól, adjuk hozzá a leszűrt krumplit és pároljuk 3-4 percig.
  3. A mexikói húsos krumplit öntsük egy hőálló tálba. Tegyük rá a vékonyra szelt paradicsomot. Végül reszeljük rá a sajtot. Tegyük a sütőbe és 190-200 °C-on süssük készre kb. 15 perc alatt. Ha kész, tálaljuk tejföllel.