Mexikói pulykaragu csicseriborsóval és kápia paprikával a Főételek kategóriában
Vágjuk 2-3 centis kockákra a pulykacomb filét. Kevés olajon pirítsuk meg egy lábosban. Hagyjuk, hogy fője el a levét.
Ezalatt vágjuk pár centis kockákra a megmosott kápia paprikát. A csicseri borsót öblítsük le és nyomjuk ki a héjukból őket.
Adjuk a húshoz a Knorr chilis bab alapot, keverjük el, majd öntsük föl kb. 3 dl vízzel. Forraljuk föl és főzzük kb. 6-8 percig. Adjuk hozzá a paprikát is, és főzzük tovább kb. 5 percig lefedve. Ha szükségesnek látjuk, pótoljuk a vizet.
Ezután adjuk hozzá a csicseriborsót is és főzzük még együtt 5 percet, ekkorra már a hús is megfő teljesen. Tálaláskor szórjuk meg sok friss petrezselyemzölddel, vagy ha igazán autentikusan szeretjük, akkor koriander zölddel, esetleg facsarhatunk rá lime levet is. Tálaljuk főtt rizzsel, vagy puha búza tortillával.