Feltöltve:

Mexikói pulykaragu csicseriborsóval és kápia paprikával

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyemzöld2 csokor
olaj2 evőkanál
Knorr Mexikói chilis bab alap1 csomag
konzerv csicseriborsó400 gramm
kápia paprika3 darab
pulykacomb filé800 gramm

Mexikói pulykaragu csicseriborsóval és kápia paprikával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Vágjuk 2-3 centis kockákra a pulykacomb filét. Kevés olajon pirítsuk meg egy lábosban. Hagyjuk, hogy fője el a levét.

2. lépés

Ezalatt vágjuk pár centis kockákra a megmosott kápia paprikát. A csicseri borsót öblítsük le és nyomjuk ki a héjukból őket.

3. lépés

Adjuk a húshoz a Knorr chilis bab alapot, keverjük el, majd öntsük föl kb. 3 dl vízzel. Forraljuk föl és főzzük kb. 6-8 percig. Adjuk hozzá a paprikát is, és főzzük tovább kb. 5 percig lefedve. Ha szükségesnek látjuk, pótoljuk a vizet.

4. lépés

Ezután adjuk hozzá a csicseriborsót is és főzzük még együtt 5 percet, ekkorra már a hús is megfő teljesen. Tálaláskor szórjuk meg sok friss petrezselyemzölddel, vagy ha igazán autentikusan szeretjük, akkor koriander zölddel, esetleg facsarhatunk rá lime levet is. Tálaljuk főtt rizzsel, vagy puha búza tortillával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem