Mexikói lepénykék
Mexikói lepénykék
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tojás - 2 darab
  • bors - 2 csipetnyi
  • tej - 2 dl
  • liszt - 10 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • sütőpor - csomag
  • petrezselyemlevél - 1 teáskanál
  • fagyasztott mexikói zöldségkeverék - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A mirelit zöldségkeveréket sós vízben, felengedés nélkül puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
  2. Egy tálkában a liszthez szórjuk a fűszereket és a sütőport, majd beleütjük a tojásokat és alaposan összeforgatjuk. Beleszórjuk a zöldségeket is. A tejet fokozatosan adagolva öntjük bele és alaposan összekeverjük.
  3. Egy serpenyőben forrósítunk kevéske margarint, és 1 púpos evőkanál masszát teszünk rá, majd a kanál domború oldalával elsimítjuk. Mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megsütjük.