Mexikói húsos palacsinta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 4 evőkanál
  • darálthús - 200 gramm
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • liszt - 15 dekagramm
  • piros paprika - 1 darab
  • kukorica - 6 evőkanál
  • szódavíz - 1.5 dl
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Készítsük el a palacsintatésztát tojásból, tejből, lisztből, szódavízzel, kevés sóval vagy Delikáttal ízesítve. Hagyjuk állni legalább 5-10 percig.
  2. A zúzott, aprított fokhagymát pirítsuk a hússal együtt 2-3 evőkanál forró olajon.
  3. Vágjuk fel a paprikát ,és adjuk hozzá a töltelékhez 2.5 dl vízzel, valamint a Mexikói Chilis bab alappal. Az egészet keverjük össze alaposan, és pár percig főzzük. Közben kezdjük el sütni a palacsintákat is.
  4. Adjuk hozzá a kukoricát, röviden forraljuk össze, majd töltsük meg a palacsintákat a kész töltelékkel. Tálaljuk összehajtva, egy-egy kanál tejföllel.