Mexikói húsos falatkák
Mexikói húsos falatkák
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • darálthús - 50 dekagramm
  • 1 csomag leveles tészta - 270 gramm
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 csomag
  • szezámmag - 3 evőkanál
  • reszelt sajt - 15 dekagramm
  • olaj - 2 evőkanál
  • tojás - 1 darab

Elkészítés:

  1. A darált húst pirítsuk meg az olajon.
  2. Adjunk hozzá 2 dl hideg vizet és a Knorr Mexikói chilis bab alapot.
  3. Kevergetve forraljuk fel és lassú tűzön főzzük 3 percig. Hagyjuk kihűlni.
  4. Tekerjük szét a leveles tésztát, vágjuk félbe. Osszuk ketté a húst, majd kenjük el a tésztán.
  5. Tekerjük fel szorosan, kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal.
  6. Vágjunk ujjnyi vastag szeleteket, majd tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra. Szórjuk meg reszelt sajttal.
  7. Süssük készre 15 perc alatt 180°C-ra előmelegített sütőben.