Mexikói fűszeres ragu kolbásszal, gombával és vörös babbal a Főételek kategóriában
Vágjuk föl a kolbászt pár centis darabokra. Egy serpenyőben pici olajon pirítsuk át minden oldalát, ügyelve, hogy ne essenek szét a kolbász darabok. A fölösleges zsírt öntsük le, és tegyük félre más felhasználásra.
Közben mossuk meg a rizst és egy kis olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel vízzel, hogy kb. 1 cm-re lepje el, ízesítsük 1-2 kiskanál Delikáttal. Hozzuk forrásba, majd kis lángon fedő alatt kb. 12-15 perc alatt főzzük meg.
Ha a kolbász szépen átpirult, akkor adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát és pirítsuk együtt őket tovább, míg a hagyma a levét már majdnem elfőtte.
Adjuk hozzá a Knorr Mexikói chilis bab Rafinériát, keverjük el, majd öntsük föl 4 dl vízzel. Főzzük kb. 8-10 percig.
Pár perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá a leszűrt és leöblített vörös babot. A végén vágjunk bele 2 db újhagymát. Tálaljuk a rizzsel, frissen vágott koriander-, vagy petrezselyem levelekkel, illetve ízlés szerint személyenként egy negyed lime levével.