Mexikói egytálétel
Mexikói egytálétel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • oregánó - 2 teáskanál
  • zsemlemorzsa - 3 evőkanál
  • paradicsom - 500 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • szegfűbors - 3 darab
  • sajt - 200 gramm
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • Konzerv kukorica - 1 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 2 evőkanál
  • római kömény - 1 teáskanál
  • vegyes darált hús - 500 gramm
  • szeletelt paprikás szalámi - 150 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk be a paradicsomok csúcsait, forrázzuk le, hámozzuk meg és szeleteljük fel. Reszeljük le a sajtot.
  2. Pucoljuk meg, vágjuk apróra és dinszteljük üvegesre a hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg.
  3. Fűszerezzük római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal és Sertéssült fűszerkeverékkel. Tegyük át egy olíva olajjal kikent és zsemlemorzsával beszórt hőálló tálba.
  4. Csepegtessük le a kukoricát és tegyük a húsra. A szalámi- és paradicsomszeleteket helyezzük a kukorica tetejére.
  5. Süssük 180 fokon 30 percig, majd szórjuk meg reszelt sajttal és tegyük vissza még 10 percre a sütőbe. Tálaljuk meleg búza tortillával és rizzsel.