fokhagyma gerezd | 1 darab |
---|---|
oregánó | 2 teáskanál |
zsemlemorzsa | 3 evőkanál |
paradicsom | 500 gramm |
vöröshagyma | 1 darab |
szegfűbors | 3 darab |
sajt | 200 gramm |
olíva olaj | 3 evőkanál |
Konzerv kukorica | 1 darab |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 2 evőkanál |
római kömény | 1 teáskanál |
vegyes darált hús | 500 gramm |
szeletelt paprikás szalámi | 150 gramm |
Mexikói egytálétel a Főételek kategóriában
Vágjuk be a paradicsomok csúcsait, forrázzuk le, hámozzuk meg és szeleteljük fel. Reszeljük le a sajtot.
Pucoljuk meg, vágjuk apróra és dinszteljük üvegesre a hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg.
Fűszerezzük római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal és Sertéssült fűszerkeverékkel. Tegyük át egy olíva olajjal kikent és zsemlemorzsával beszórt hőálló tálba.
Csepegtessük le a kukoricát és tegyük a húsra. A szalámi- és paradicsomszeleteket helyezzük a kukorica tetejére.
Süssük 180 fokon 30 percig, majd szórjuk meg reszelt sajttal és tegyük vissza még 10 percre a sütőbe.
Tálaljuk meleg búza tortillával és rizzsel.