Feltöltve:

Mexikói csirkés tortilla

timer 15
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

csirkemell filé50 dekagramm
nagy puha tortilla lap (4 db)250 gramm
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab
közepes paradicsom2 darab
jégsaláta0.5 darab
Olaj1 evőkanál
Knorr Mexikói csirkés tortilla alap1 csomag

A tortilláról
A tortilla világszerte nagy népszerűségnek örvend. A spanyol nyelvterületek egyik fontos alapétele. Ha a tortilla eredetét kutatjuk, egészen az azték civilizációig kell visszamennünk az időben. Eredeti neve a tlaxcalli volt, később a spanyol gyarmatosítók hatására kapta meg mai nevét, a tortillát, ami tulajdonképpen „tortácskát” jelent.
A régi azték időkben egy vastag lepényt készítettek, amihez mészvízbe áztatott őrölt kukoricaszemeket használtak. Ma Mexikóban, Közép- és Latin Amerikában egy palacsintaszerű lepényt készítenek tortillaként, egyes területeken krumplival készül, míg az Egyesült Államokban búzalisztet használnak hozzá.

A tortilla bejárta az egész világot, így Magyarországon is különösen népszerű étel. Számos felhasználási módja ismeretes. A taco enchilada, burrito, quesadilla, nachos, fajita nevek valószínűleg sokunknak ismerősen csengenek.
A finom tortilla tekercsl szinte bármivel megtölthető. Kerülhet a tortillába zöldség, darált hús, sonka, különböző sajtok, magvak és szószok keveréke is.
A tortilla remek ötlet, ha valamilyen egyszerű fogást keresünk egy baráti borozós estéhez, de akár egy ebéd vagy vacsora alapját is képezheti. Mivel a végtelenségig variálható, bármilyen ízléshez igazíthatjuk. A tortilla tekercs elkészülhet vegetáriánus változatban is, vagy éppen többféle sajttal, ha sajtimádókat várunk vendégségbe. Ha pedig úgy gondoljuk, hogy hús nélkül nem kerülhet az asztalra étel, kipróbálhatunk egy extrahúsos verziót is a tortillából, melybe egyszerre kerülhet bacon, sonka és akár csirkemellcsíkok is.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Vágjuk a húst vékony csíkokra.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Pirítsuk aranybarnára a húst forró olajon, kb 6-8 perc alatt.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Ezalatt vágjuk a paradicsomot félkarikára, a salátát csíkokra.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Öntsünk a húshoz 1 dl hideg vizet és a Knorr Mexikói csirkés tortilla alapot, keverjük jól el, és lassú tűzön, kevergetve pároljuk 2-3 percig.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Melegítsük fel a tortillát a csomagolásán olvasottak alapján, kenjük meg vékonyan tejföllel, tegyünk rá a salátából és a paradicsomból, kanalazzuk rá a fűszeres húst és tekerjük fel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 55"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem