Mexikói csirkeragu
Mexikói csirkeragu
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 500 gramm
  • tejföl - 100 milliliter
  • paradicsom - 1 darab
  • paradicsom sűrítmény - 1 evőkanál
  • Konzerv kukorica - 1 csomag
  • édes piros paprika - 1 teáskanál
  • konzerv vörösbab - 1 darab

Elkészítés:

  1. Kockázzuk fel a csirkehúst. Ízesítsük borssal és édes paprikával. Pirítsuk forró olajon kb. 1-2 percig. A pirítás végén adjuk hozzá az aprított fokhagymát.
  2. Vágjuk fel kockákra a paradicsomot, majd adjuk hozzá a csirkéhez.
  3. Keverjük el a paradicsom sűrítményt a tejföllel és egy kis vízzel. Öntsük rá a húsra. Pároljuk kb. 20 percig.
  4. A főzés vége felé adjuk hozzá a lecsepegtetett és leöblített babot és kukoricát., melegítsük össze. Rizzsel tálaljuk.