oregánó | 1 teáskanál |
---|---|
vöröshagyma | 3 darab |
olaj | 2 evőkanál |
fokhagymagerezd | 2 darab |
piros paprika | 1 darab |
Knorr Csirkehúsleves-kocka | 3 dl |
vörösbab | 30 dekagramm |
csípős paprika | 2 darab |
chilipor | 1 teáskanál |
kurkuma | 1 teáskanál |
marha hús | 40 dekagramm |
mexikói zöld paradicsom | 40 dekagramm |
Mexikói bab darált hússal a Főételek kategóriában
A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe.
Másnap áztató vízzel együtt feltesszük főni és majdnem puhára főzzük.
A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk.
A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe.
A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtetjük, darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk.
Ezután a többi hozzávalót, a fűszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát, az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk.
A darált húst körülbelül 1,5 órán át pároljuk gyenge tűzön, fedő nélkül úgy, hogy a leve besűrűsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további 30 percig főzzük.